Villkor för webbplatsen

Dessa köpevillkor för konsumenter gäller när du beställer minnesblad eller skänker en gåva till oss via vår webbplats https://hjartfonden.com/ .Genom din beställning accepterar du dessa villkor.

 1. Vilka vi är

Vi är Norrländska Hjärtfonden, Umeå
och finns på:

Norrländska Hjärtfonden Norrland
Hjärtcentrum
Norrlands Universitetssjukhus
901 85 Umeå

tel. 090 – 785 36 10
Mobil: 070 – 514 63 22
E-post: info@hjartfonden.com

Vi sorterar under Handelsbankens stiftelsetjänst i Stockholm

Swedbank, Stiftelsetjänst
BLASIEHOLMSTORG 12

106 70 Stockholm

Org nr. 894001-4064

Vår webbplatsadress är: https://hjartfonden.com/

 1. Priser och betalning
  All betalning sker i svenska kronor SEK. För minnesgåvor och donationer anger kunden själv vilket belopp man vill betala. Den verksamhet vi bedriver hanterar inte moms.

I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter.

Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Man kan välja att få ett inbetalningskort skickat till sin postadress.

Man också välja att betala online med Kort (Visa, Mastercard), via PAYER betallösning:
Vår online-betalning är säkrad genom att vi använder betalningstjänster från PAYER. PAYER är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan hjartfonden.com och din bank sköts av PAYER och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// samt att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din browser.

Vid online betalning så debiteras kort i samband med leverans, när vi bekräftat att minneskort eller produkt skickats på önskat sätt.

Det är också möjligt att skänka medel till vår forskning genom månadsvisa autogiroinbetalningar.
Som blivande månadsgivare så fyller man i en ansökan (formulär https://hjartfonden.com/bli-manadsgivare/ ) på webbplatsen, den behandlas och hanteras därefter helt och hållet utanför webbplatsen.

 1. Ångerrätt
  Din ångerrätt för inköpta produkter och tjänster (ångerfristen) gäller i enlighet med konsumentköplagen under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.
 2. Du har inte ångerrätt om:
  Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.
  När du utnyttjat din ångerrätt:
  Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.
 3. Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem:
  När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.
  Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du köper våra produkter kommer att behandlas av oss i egenskap av personuppgiftsansvarig och gällande dataskyddslagstiftning från den 25/5–2018 (GDPR).
  Önskar du att vi inte sparar din information eller vi begära ut den information vi har om dig kan du kontakta oss enklast på E-post: info@hjartfonden.com
 4. Leveranser
  Minnesbladet skickas direkt till närstående eller begravningsbyrå. Du kan även få det också via e-post så att du kan skriva ut det om du vill.Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar.
 1. Returer
  Returer sker på din egen bekostnad, utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.
 2. När du utnyttjat din ångerrätt ska du,
  om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss
  om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.
 3. Återbetalningsskyldighet:
  Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.
 4. Reklamation
  Om något går fel eller om du önskar reklamera en vara kontakta oss så snart som möjligt efter att fel har upptäckts. Vi försöker då att hitta en lämplig lösning som ersätter eller kompenserar det som skadats eller varit så kallat ursprungligt fel. Du som kund har reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Reklamationsrätt gäller för ursprungliga fel under tre år från det att du köpte varan.
  Kontakta oss på:

tel. 090 – 785 36 10
Mobil: 070 514 63 22
E-post: info@hjartfonden.com