Cookies 2018-06-19T13:09:49+00:00

Information om Cookies

En cookie, kaka, är en textbaserad datafil som en webbplats kan begära att få spara i webbplatsbesökarens dator. Cookies används ofta för att ge besökaren tillgång till olika funktioner eller tjänster på webbplatsen. Informationen i datafilen gör det möjligt att tillgodose besökarens val på webbplatsen. Det finns två olika typer av cookies: cookies och session cookies.

Cookies används till exempel för att tala om för besökaren vad som hänt på webbplatsen sedan den besöktes sist. Den här typen av cookies kan också användas för att föra statistik, spara användarnamn och lösenord till inloggning av tjänster. Lagringstiden för dessa cookies bestäms av webbplatsen.

Session cookies kan användas under den tid besökaren är aktiv på webbplatsen. Dessa cookies sparas bara temporärt i besökarens dators arbetsminne och tas automatiskt bort när besökaren stänger sin webbläsare. Ett vanligt användningsområde för den här typen av cookies är att hålla reda på temporära inställningar som språk, CSS, användarnamn/lösenord eller liknande. De kan också underlätta viss typ av navigering på webbplatsen.

Norrländska Hjärtfonden använder session cookies och cookes från tredje part som exempelvis Youtubefilmer och statistik från Google Analytics.

Vanliga missuppfattningar när det gäller cookies är att det är en sorts virus, att hemsidor med hjälp av cookies kan ta reda på personlig information från en dator eller att cookies är till för att kunna sända skräppost. Ingenting av detta är sant, cookies är bara data.

Information om General Data Protection (GDPR)

Inledning

Denna policy beskriver hanteringen, av dina personuppgifter och hur vi använder oss av cookies. Den är till för dig som är användare av webbplatsen www.hjartfonden.com. Vi vill att du känner en trygghet när du besöker vår webbplats och handlar hos oss. Vi respekterar dina rättigheter och gör vårt bästa för att skydda dina personuppgifter. Nedan kan du läsa hur dina uppgifter används och i vilket syfte det görs – för att du ska på bästa sätt ska kunna övervaka dina rättigheter.

All personlig data ägs av dig som kund eller privatperson, vilket innebär att du har rätt att få reda på hur vi som företag/organisation/stiftelse använder den information som finns om dig och för vilket syfte. Din integritet är viktig för oss och vi hanterar dina personuppgifter med respekt och omsorg
Håll dig uppdaterad om eventuella förändringar av denna policy genom att besöka vår webbplats.

Policyn är framtagen av ”Stiftelsen Norrländska Hjärtfonden” (”Norrländska Hjärtfonden”), med organisationsnummer 894001-4064.

Genom att genomföra ett köp accepterar du villkoren i vår Dataskyddspolicy. Det är därför viktigt att du läser och förstår vad den går ut på och vilka dina rättigheter är. Har du några som helst frågor om vår Dataskyddspolicy så går vi alltid att nå oss på  info@hjartfonden.com.

Vilken information sparar vi?

Vi använder oss av information om dig för att kunna slutföra vår del av affären och för att du ska få en så bra köpupplevelse som möjligt. Nedan kan du läsa närmare vilken information vi använder och varför. Avsändares och mottagares namn, telefonnummer, adressuppgifter, e-postadress samt information du ger oss i samband med köpet eller som du själv anger när du kontaktar oss.

Varor du har köpt vid det aktuella köpet samt tidigare, samt information vi får om dig när du besöker vår hemsida eller fullgör ett köp.

Betalinformation – vilket betalsätt du valt samt om betalningen är fullgjord eller inte.

Information du delar med dig när du surfar på vår hemsida. Detta innebär din IP-adress och typ av apparat du använder, samt om du gett tillåtelse även information om din plats och hur du använder hemsidan.

Länkar

Webbplatsen hjartfonden.com kan innehålla länkar till andra webbplatser som vi inte har kontroll över. Vi ansvarar inte för sekretesskyddet eller innehållet på dessa webbplatser, utan vi tillhandahåller dessa länkar för att göra det enklare för våra besökare att hitta mer information om specifika ämnen.

De uppgifter du ger oss är nödvändiga för att vi ska kunna ingå ett avtal med dig. Övriga uppgifter vi samlar in om dig är nödvändiga för att optimera din upplevelse hos oss och för att du ska få bästa möjliga service.
Dessa grunder redogörs för i tabellen nedan:

HUR VI ANVÄNDER DINA UPPGIFTER

VARFÖR?

Vi levererar din beställning

För att fullgöra avtalet mellan oss –  det vill säga leverera den produkt du beställt.
Vi skickar sms och epost med orderbekräftelse och leveransinformation
För att fullgöra avtalet mellan oss genom att låta dig/mottagaren veta att din beställning är mottagen eller på väg.
Vi sparar din orderhistorik
För att fullgöra avtalet mellan oss om ångerrätt och rätt till en felfri vara samt för att erbjuda kundservice
Vi skickar information om nya produkter och kampanjer
Berättigat intresse – För att hålla dig uppdaterad om nya produkter.
Du kan när som helst tacka nej såklart!
Vi sparar din köpinformation
För att följa lagar, såsom bokföringslagen.
Vi skyddar dig och oss från bedrägeri och missbruk av dina uppgifter
Berättigat intresse – För att förhindra och upptäcka bedrägeri mot dig eller oss.

Betalningsinformation

Vi använder PAYER kassatjänst för att erbjuda dig trygg och säker betalning vid donation av gåva och beställning av produkter. I samarbete med Payer får vi vissa uppgifter om din betalning för att kunna administrera köpet.

VARFÖR?

Vi ser vilket betalsätt du valt och om beställningen är betald eller inte
För att fullgöra avtalet mellan oss – för att kunna leverera en vara måste vi veta om vi har fått betalt.

Enhetsinformation

Information du delar med dig när du surfar på vår hemsida. Detta innebär din IP-adress och typ av apparat du använder, samt om du gett tillåtelse även information om din plats och hur du använder hemsidan som vi samlar genom cookies. Du kan när som helst välja att inte tillåta cookies genom att ändra inställningarna på din dator.

VARFÖR?

  • Vi tar reda på vad du, och andra kunder, gillar
  • Berättigat intresse – För att kunna visa och erbjuda det just du kan vara intresserad av
  • Vi använder din enhetsinformation som IP-adress
  • Berättigat intresse – För att vi inte ska blanda ihop dig med andra användare när du exempelvis chattar med oss.
  • Vi använder din geografiska position (om du godkänt att den används).
  • Berättigat intresse – För att få platsinformation så vi kan spara dina preferenser om språk och valuta när du besöker vår sida.
  • Vi följer information om hur du använder vår sida. (ex. tid på webbplatsen och vad du klickar)
  • Berättigat intresse – För att följa upp hur du använder vår sida så att vi kan utveckla vår sida och din shoppingupplevelse så att du alltid kan vara nöjd hos oss!
  • Vi sparar produkter du markerat som favoriter och varor i kundkorgen.
  • För att fullgöra avtalet mellan oss
  • – För att vi ska kunna sälja saker åt dig!
  • Dina diskussioner och mail med oss
  • Vi sparar dina diskussioner över mejl, sms eller sociala medier för att kunna svara på dina meddelanden och erbjuda dig den bästa servicen.

VARFÖR?

  • Vi erbjuder kundservice
  • För att fullgöra vårt avtal med dig
  • I utbildningssyfte
  • För att kunna utbilda vår personal och erbjuda bästa möjliga kundservice.

Du har alltid rätt att invända mot någon av punkterna, men håll i åtanke att det kan leda till att vi inte kan erbjuda dig den perfekta köpupplevelsen med alla våra tjänster.

Vem delar vi dina uppgifter med?

För att hantera och fullgöra ditt köp och för att kunna erbjuda bästa möjliga tjänst och utveckla den i framtiden, behöver vi dela vissa uppgifter med vissa leverantörer. Vi vidtar alla legala och rimliga tekniska åtgärder för att se till att dina data skyddas även hos våra leverantörer.

Vi delar din information med underleverantörer som transportföretag, packtjänst och mjukvaruleverantörer helt enkelt för att kunna fullgöra de åtaganden vi har på grund av avtalet, dvs. ditt köp, samt för att erbjuda dig den bästa möjliga tjänsten när du besöker vår sida. Om du vill se hur och varför viss information används så hittar du allt i tabellen ovan.

Vi kan även komma att dela din information till myndigheter som Polismyndigheten eller annan myndighet vid begäran av dem och om det är nödvändigt. Vid t.ex. misstänkt bedrägeri eller missbruk av vår site, kan vi lämna ut personliga data till ansvariga myndigheter.

Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till någon utomstående part.

Vi använder även vissa delar av dina uppgifter som exempelvis vald beställd produkt, eller information du gett om en produkt för att kunna göra data-analys, förbättra vår hemsida och app och för att kunna utveckla nya, bättre, produkter och erbjuda optimalt utbud på hemsidan. Dessa uppgifter är alltid anonyma och går inte att leda tillbaka till dig. Anonyma uppgifter kan komma att delas med tredje part.

Tjänster för navigation och kartbildsfoto, som t.ex. Google Maps, kan behandla och lagra platsdata. Det finns möjlighet för Google och Apple att använda dessa data, vilket Norrländska Hjärtfonden inte kan påverka. Vill du veta mer om detta hänvisar vi till respektive företags integritetspolicy.

Dina uppgifter och länder utanför Europa

Dina uppgifter sparas och behandlas i huvudsak inom EU/EES området. Det kan komma att dina uppgifter behandlas av en aktör utanför EU/EES området. Då ser vi självklart till att du får samma skydd som inom EU/EES. Vi vidtar alla legala och tekniska åtgärder för att säkerställa att dessa aktörer hanterar dina uppgifter på ett sätt som är enligt med Dataskyddslagen.

Marknadsföring

m du har godkänt det, så kommer vi skicka ut information om erbjudanden och nyheter till dig via e-post. Du kan när som helst tacka nej till detta genom att klicka på länken i slutet av varje mejl eller genom att skriva till oss på info@hjartfonden.com.

Lagring av uppgifter

Vi sparar dina uppgifter endast så länge det är nödvändigt på grund av avtal, berättigat intresse, samtycke eller på grund av lag. Den information vi sparar på grund av lagar som konsumentköplag eller bokföringslag sparar vi endast så länge det krävs för att uppfylla lagen. Den information som vi sparar på annan grund än avtal eller lag har du alltid rätt att begära borttagen.

Hur skyddar vi dina personuppgifter

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från förlust, manipulation och obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder i enlighet med framstegen och utvecklingen på det tekniska området. För att göra kortköp så säkra som möjligt, skickas all information i krypterad form. Detta innebär att informationen överförs via en säker anslutning och att dina personuppgifter inte kan läsas av utomstående. För kortköp arbetar vi med ett auktoriserat betalningsombud som hjälper oss att direkt kontrollera med din bank att kortet är giltigt för köp. Detta innebär att säkerheten är mycket hög vid bearbetningen av dina kortuppgifter.

Vilka är dina rättigheter?

Du skall ha kontroll över hur dina uppgifter ska få behandlas. Du har rätt att bli informerad om hur vi hanterar dina personuppgifter.
Du har rätt att när som helst (gratis en gång om året) begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan inte radera dina uppgifter ifall det föreligger ett lagstadgat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda skulder.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda uppgifterna för marknadsföringsändamål. Du kan kontakta oss antingen genom att skicka ett brev till:

Norrländska Hjärtfonden Norrland
Hjärtcentrum
Norrlands Universitetssjukhus
901 85 Umeå
tel. 090 7853610

eller mejla till info@hjartfonden.com.

Information som vi sparar för att uppfylla våra avtalsrättsliga förpliktelser eller andra lagliga förpliktelser enligt exempelvis konsumentköplagen eller bokföringslagen måste vi spara under en viss tid. Vi kan därför inte radera all din information omedelbart, men vi kan begränsa informationen så att den endast används i det legala syftet.

Du har rätt att klaga till Datainspektionen om vi hanterar dina uppgifter fel.

Vårt ansvar

Norrländska Hjärtfonden är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet Den europeiska dataskyddsförordningen (EU 2016/679) GDPR som gäller som lag och riktlinjer för Bolag som verkar i Sverige. Norrländska Hjärtfonden fungerar även som personuppgiftsbiträde och behandlar insamlade personuppgifter.

Dataskyddsombud på Norrländska Hjärtfonden är Eva Jonasson epost: eva.jonasson@vll.se.